UBB FSEGA
Linia Germană

1. Ce este German Business Junior?

German Business Junior (GBJ) este un eveniment organizat de linia germană a FSEGA în fiecare primăvară. Scopul acestui eveniment este familiarizarea viitorilor absolvenți de liceu cu oferta educațională a liniei germane FSEGA. Concursul German Business Junior propriu-zis este integrat in Concursul Oeconomicus Napocensis, ca și Secțiunea IX (Economie II).

 

2. Ce se întâmplă la German Business Junior?

În ziua evenimentului, se întâmplă cam așa:
Partea I, Deschiderea GBJ: Faci cunoștință cu activitatea liniei germane FSEGA și cu oportunitățile oferite în timpul și după terminarea studiilor.
Partea a II-a, Cursurile GBJ: Poți asista la două module (mini-cursuri) pe teme interesante și accesibile din două discipline diferite, predate de cadre ale liniei germane FSEGA.
Partea a III-a, Concursul GBJ: Poți participa la proba scrisă de concurs, ce constă dintr-un set de întrebări legate de materia parcursă la cele două module din partea a II-a.

Program GBJ2019

3. Cine poate participa la German Business Junior?

La GBJ pot participa elevi din clasele a XI-a și a XII-a, cu predare în limba germană maternă, limba germană intensiv şi limba germană bilingv. 
Suntem întotdeauna onorați să-i avem ca oaspeți și pe profesorii însoțitori ai elevilor participanți.

 

4. De ce să participi la German Business Junior?

Ca să vezi cu ochii tăi cum arată o sală de curs la FSEGA, în timpul cursului.
Ca să întâlnești o parte dintre cadrele didactice și studenții liniei germane de la FSEGA.
Ca să întâlnești posibili angajatori în domeniu.
Ca să afli în timp util dacă linia germană de la FSEGA este sau nu ceea ce dorești pe mai departe.
Nu în ultimul rând, ca să îți asiguri o bonificație la media de admitere, dacă va fi cazul.

 

5. Cum te ajută la admitere participarea la German Business Junior?

Ca și în cazul celorlalte secțiuni ale concursului Oeconomicus Napocensis, dacă participi la Concursul GBJ și obții o notă N≥5, atunci la media ta de admitere la linia germană a FSEGA, nivel licență, se adaugă 0,1·N - acest lucru este valabil pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a. În plus, dacă obții o notă ≥9 și te afli printre primii 60 clasați dintre participanții la toate secțiunile concursului Oeconomicus Napocensis la nivel FSEGA, atunci vei fi declarat admis cu media 10 la linia germană a FSEGA, nivel licență, la examenul de admitere din anul curent - acest lucru este valabil doar pentru elevii clasei a XII-a.

 

6. Există vreo diferență între GBJ și Oeconomicus Napocensis?

German Business Junior este o secțiune (a IX-a) a concursului Oeconomicus Napocensis, dar cu dată diferită de desfășurare față de celelalte secțiuni.
Dacă ești interesat de admiterea la linia germană a FSEGA, ai două variante distincte de a obține o bonificație pentru media de admitere:
a) Concursul GBJ, care este încadrat în Secțiunea IX (Economie II) a concursului de cunoştinţe Oeconomicus Napocensis, dar are organizare proprie, așa cum este descris mai sus. Anul acesta are loc în 15 mai.
b) Concursul Oeconomicus Napocensis propriu-zis, care oferă elevilor vorbitori de limba germană Secțiunea I (Economie I), Secțiunea II (Matematică I) și Secțiunea III (Matematică II). Anul acesta cele două sesiuni au loc în 9 martie, respectiv 13 aprilie.

 

7. Cum mă  înscriu la GBJ?

Ca și în cazul tuturor celorlalte secțiuni ale concursului Oeconomicus Napocensis, ai de parcurs doi paşi:

  1. Achitarea taxei de participare;
  2. Completarea formularului de înscriere, unde optezi pentru Secţiunea IX (German Business Junior).